Definitive Guide yangın kapısı için

Wiki Article

Tütün sızdırmaz özelliğe mevla olmaları ötürüsı ile yangın anında insanoğluın yaman zehirlenmelerinden de korunmasını sağlamlar. Müstacel çıkış bapsı adı ile bile bilindik bu baplar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde epey geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birmebzul bünyeda bulundurulması mecburi hale getirilmiştir.

Yangın ve evgin yer anlarında çıkış kolu olarak kullanılan Yangın Kapısı aksesuarı Yangın Bapsı Kolu olarak adlandırılır. Panik Bar olarak da söyleyiş edilen bu cenah temelı modellerde alışılagelen kapı koluna benzer. 

Yangın merdiveni bapları, yangın çıkışı ve müstacel boşaltma planlarının uygulanması kucakin lüzumlu olan standartlara makul olarak imal edilmelidir. Bu tasarda, yangın merdiveni kapısı imalatı ve yangın ekipmanları karşı henüz şu denli olgun edinebilirsiniz.

Montaj esnasında uygulanan sıvı conta ile Alfa Door yangın bapları zehirli doğal gaz ve çeşitli kimyasal sızıntıları maksimum düzeyde engelleme özelliğine sahiptir.

Sıcaklıkla genleşerek dumanı sızdırmayan özel conta ve ateşe dayanıklı kadeh hulliyatlabilme özelliği bulunmaktadır.

Bundan dolayı yangın merdivenlerinin vakit kaybetmeden her yerde, özellikle de oylumlu binalarda olması kişilerin kişi kaybı evetşamadan felaketlerden uzaklaşmasına da katkı esenlamaktadır. Buna nazaran yangın merdiveni yönetmeliği kapsamınca yangın merdiveni şartları da yine oluşturularak çoğu yerde yangın merdiveni zorunluluğu da getirilmiştir.

Temel özelliği yangına dayanıklılık olan yangın bapları, çok erdemli sıcaklıktaki yangınlara binaen insanların emin bir şekilde kaçmalarını sağlar ve rastgele bir yangın simultane binadan tam çıkış kucakin kullanılması gerekir.

Kapı açıkken otomatik kapanma mekanizması yardımıyla yangının kelleladığı taraftan zararlı etkileri engellediği ve merdiven kenarını etkilemeye devam etmiş olduğu yürekin güvenlik marjı olarak da değerlendirilebilir. .

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin Yangın Çıkış Kapısı ıztırari olup olmadığına karar verilmektedir. örneğin; kesilme nüshası 4’ü geçmeyen ve oturum ammaçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar dışında zemin olarak yangı merdiveni bulunması gereken yapılar şöyle sıralanmaktadır:

Ne kuruluşlarda yangın merdiveni bulundurulması ile ilgili zorunluluk strüktürnın özelliklerine gereğince belirlenmektedir. Bunlar beyninde yapı yüksekliği, bir kattaki kullanıcı skorsı, kuruluşnın kullanma derslikı kabilinden faktörler aktif olmaktadır.

Yangına dayanıklı kapı bedduaşap fiyatları yukarıda belirttiğimiz metanet derecelerine rabıtlı olarak değsorunmektedir. Bapların yangın dayanımı arttıkça fiyatları da bu bentlamda değkârmektedir.

Kapı kanadı içerisinde yalıtım malzemesi olmayabilir yahut henüz zarif malzeme kullanılabilir. Gene bu tip kapıda bir ölçün olmadığı yürekin sac kalınlığı 1.0 mm yahut daha edepli kullanılabilir. Bu şekilde bir standarda uymadan yapılan, yani belgesiz bir yangın kapısını özge ifadeyle ucun yangın kapısı 3000 TL den başlayan fiyatlara seçmek mümkündür. Ivedi çıkış kapısı olarak da adlandırılan bu baplar adi yangın bapsı olarak da nitelendirilir.

Kanatlardan biri durağan tutulabilir, müstacel durumda bir pim mekanizması ile haydi haydi açılması esenlanabilir.

İzolasyonlu Yangın Kapılarımız dek olduğu denli, şık bir görünüm esenlayabilmek kucakin kullanılacağı mekana gereğince de dizayn edilebilir. Alfa Door yangın baplarında kullanılan ürkü pas sistemi, yangın simultane kapı dışardan kilitli olsa dahi kaçışı sağlamlayacak şekilde tasarlanmıştır.

Report this wiki page